Sunday, May 15, 2011

På fruktene skal dere kjenne dem

"På fruktene deres skal dere kjenne dem. Kan vel noen sanke druer fra tornebusker eller fiken fra tistler? Slik bærer hvert godt tre god frukt, men det dårlige tre bærer dårlig frukt. Et godt tre kan ikke bære dårlig frukt, og et dårlig tre kan heller ikke bære god frukt. Hvert tre som ikke bærer god frukt, blir hogd ned og kastet på ilden. Derfor skal dere kjenne dem på fruktene." (Matt 7,16-20)
Jesus fortsetter med å instruere oss hvordan vi skal kjenne igjen en falsk profet. "På fruktene deres skal dere kjenne dem" sier Han. Han tar frem to typer planter, tornebusker og tistler, der begge kom til etter syndefallet(1.Mos.3:18), og så tar han frem to typer frukt, nemlig druer og fiken som var der helt fra starten av. Druer og fikenen har like lite å gjøre med tornebusker eller tistler som det hellige har å gjøre med det vannhellige. Den gode frukt kan symbolisere tiden før syndefallet og fruktene som kommer ut fra et Jesus sentrert liv, og tornebusken og tistlene kan vise til syndefallets konsekvenser og fruktene som et liv i synd gir. Jesus gjør dette klart at synd og hellighet kan ikke sammensmeltes, de skal være skilt fra hverandre. Når man kommer nær en tornebusk eller tistel så vil man stikke seg og det er ikke noe særlig behagelig å falle blandt dem. Slik er det med de falske profeter, de er ute etter å stikke deg med sine tornekratt og tistler!

                          
Rett etterpå snakker Jesus om de gode trærne som bærer god frukt, f.eks. vintreet som bærer gode druer og fikentreet som bærer gode fiken. Jesus sier i Joh.15:1 at Han er det sanne vintreet! Blir vi i Ham så vil vi bære frukt som  vil være Ham til behag (Joh.15:5).
Vi må sammenligne fruktene til predikantene vi møter på vår vei og se om de gjenspeiler Det sanne vintreets frukter som vil få fram noe av Jesu liv! Vi må også se om de gir oss del i Åndens frukt som er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet, saktmodighet og selvtukt (Gal.5:22). Blir man ledet inn på denne stien, eller blir resultatene etter kjødets gjerninger som er ekteskapsbrudd, hor, urenhet, skamløs utukt, avgudsdyrkelse, trolldom, hat, stridigheter, sjalusi, vrede, selvhevdelse, splittelser, partier, misunnelse, mord, drukkenskap, usømmelig festing og andre slike gjerninger (Gal.5:19-21).

Når forkynnere og predikanter går fram i Jesu navn så må vi sammenligne dem med Jesus og Åndens frukt, for om de er koblet til dette Sanne vintreet så vil de kunne bære god frukt slik Jesus sa hver av dem som blir i Ham vil gjøre(Joh.15:5). Kan vi se tendenser til "ulviskhet" bak disse fåreklærne? Hvis vi gjør det, så bør vi ta avstand fra dem! Vi skal kjenne dem på fruktene sier Jesus.

1 comment:

Hanna said...

Hei.
Så utrolig mye sannhet du skriver.. Det var så oppløftende å lese alt du skriver:)
Jeg selv har vært frelst i 6 år, men går desverre ikke i noen menighet. Er jo bare masse tull og strid og splid. Jeg og mannen min er for oss selv. Vi ber sammen og går ut på gaten til dem utslåtte menneskene og vitner for dem. Har så tro på at Jesus vil vi skal gå ut. Og at Han skal lede oss. Vi må gi hele vårt liv til Herren, Han skal være våres Herre. Vi må avta og han skal vokse i oss:)
Ønsker deg en velsignet dag broder