Monday, May 23, 2011

Har vi ikke gjort store ting i Ditt navn?

Ikke alle som sier til Meg: "Herre, Herre," skal komme inn i himlenes rike, men den som gjør Min himmelske Fars vilje. Mange skal si til Meg på den dag: "Herre, Herre, har vi ikke profetert i Ditt navn, drevet ut demoner i Ditt navn og gjort mange kraftige gjerninger i Ditt navn?" Men da skal Jeg bekjenne for dem: "Jeg har aldri kjent dere. Gå bort fra Meg, dere som driver med lovløshet!" (Matt 7:21-23)
Hvis vi ser i sammenhengen så er det først og fremst snakk om de falske profetene her. I forrige innlegg leste vi om at vi skal kjenne dem igjen på fruktene. Det vil si, først og fremst på livsstilen og videre på karakter, lære og innflytelse(ifølge Studieutgaven av Bibelen Guds Ord).
Når det er sagt så vil alle disse profetene kalle seg troende, ja de fleste vil til og med kalle seg for bibeltroende. Disse profetene vil altså bekjenne Jesu navnet. Det er først og fremst om disse Jesus taler om her. Og Jesus sier at det er MANGE som vil komme på den dag å si "Herre, Herre, har vi ikke profetert, drevet ut demoner og gjort kraftige gjerninger i Ditt navn?".
Blandt dagens kristne så virker det som om det slettes ikke er så mange! Alle skal bli godtatt bare de bekjenner frelsen i Jesus. "Mange" er godt over halvparten! Bør vi ikke være på vakt når Jesus sier noe slikt og ikke sluke alle som profeterer, driver ut demoner eller gjør/hevder å gjøre store og kraftige gjerninger som f.eks. helbredelser, som god fisk? Vi bør absolutt være på vakt! Bibelen sier at vi skal "Prøve alle ting og holde fast på det gode"(1Tess.5:21).

1. "Har vi ikke profetert i ditt navn?"
I media den siste tiden så har vi alle vært vitner til Harold Campings selvsikre profeti om at verden ville gå under 21.mai 2011og tilhengerne hans virket veldig sikre de også. Men ingenting skjedde!
Dette er bare et lite eksempel. Mange TV-forkynnere idag profeterer i vildens sky og har alltid en unskyldning når profetiene deres ikke går i oppfyllelse, og midt i alt dette er det som oftest alltid snakk om penger. Og etterfølgerne deres aksepterer unskyldningen og sier at "alle har sine feil", "alle kan profeter feil innimellom", "vi er jo bare mennesker", "dette var bare en bommert, neste gang stemmer det nok" osv...

2. "Drevet ut demoner i ditt navn?"
Jesus snakker til og med om demonutdrivere her, og det er ikke bare snakk om eksorsistene blandt katolikkene, men dette foregår også i karismatiske kretser i dag. Men hvordan kan en demon adlyde en som ikke er sendt av Gud da? For en demon er det null problem å leke seg med disse predikantene! For å vurdere demonutdrivelse så må vi igjen se på fruktene til disse predikantene og sammenligne deres fremgangsmåter med Guds Ord.

3. "gjort mange kraftige gjerninge i Ditt navn?"
Kraftige gjerninger er gjerninger som overgår menneskets naturlige fatteevne. Her inkluderes store helbredelser! For meg er det ikke noe problem å tro at djevelen kan virke med helbredelser og under og tegn, men som oftest er det triksing og manipulering man ser blandt disse falske profetene, der man får "helbredelseskandidatene" til å tro seg friske og føle seg friske, men dagen etter eller noe senere så er man tilbake til det gamle og predikanten har forlatt byen! For dypere innsikt i denne virksomheten så er det lagt ut en video noen innlegg lenger nede angående dette.

Felles med utsagnet som disse vil komme med på den siste dag er: "Har VI ikke?". Selvom disse profetene virker å ha fokus på Gud og slenger ut et Jesu navn på slutten av en "helbredelse" så er det mest fokus på dem(VI) og det showet de driver, og menneskene står oftest i undring og beundrer det som skjer.
Den som gjør Guds vilje er den som skal komme inn i Guds rike sier Jesus! Nei, det er ikke snakk om frelse ved gjerninger, men at det i frelsen vil oppstå gjerninger etter Guds vilje og til Hans behag.

På den siste dag vil Jesus si til disse falske profetene: "Jeg har aldri kjent dere. Gå bort fra Meg, dere som driver med lovløshet." Idag er det mange som sier at de kjenner Jesus, men spørsmålet bør heller være om Jesus kjenner dem.
Paul Washer, tidligere misjonær i Peru, kom en gang med et bilde angående dette. Han tok det hvite hus i Washington som eksempel. En person kommer bort og sier at vaktene må slippe ham inn for han skal treffe presidenten. "Hvorfor det?" spør vaktene. "Fordi jeg kjenner ham" sier personen. Tror du vaktene ville sluppet ham inn? Nei! Vaktene måtte ha ringt opp og spurt presidenten om presidenten kjenner denne personen! Hvis ikke, så må han gå!
Og slik er det med Jesu ord på den siste dag! "Jeg kjenner dere ikke, gå bort fra meg, dere som driver med lovløshet". Disse var ikke frelst, de fortsatte i sin lovløshet/synd uten å ha omvendt seg til Jesus og virkelig trodd Hans navn. La oss holde oss til Guds Ord og være på vakt, idag mer enn aldri før! La oss bygge huset vårt på fjellgrunn slik Jesus avslutter bergprekenen sin med, for å unngå å bli ført vill eller å bli en slik sjarlatan! "På fruktene deres skal dere kjenne dem"(v.16).

No comments: